Tájékoztató!
A Csornahő Kft. felkészült a fűtési szezonra.
Szolgáltató szeptember 15. és a következő év május 15. között áll -fűtéssel- a felhasználók rendelkezésére. Ezen időszakban az Önkormányzati rendelet szerint (5/2014. (II.17) ) a fűtés szabályozása, leállítása időjárás követő módon valósul meg. A fűtés indítása ebben a periódusban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint történik, ha a napi átlaghőmérséklet nem haladja meg a +10 fokot, illetve három egymást követő napon a +12 fokot.
Az ettől eltérő fűtés indítást illetve leállítást a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti.
A nyári hónapokban a Csornahő Kft elvégezte a szükséges karbantartásokat így a fűtésindításra felkészült. Szeptember 15-ig a fogyasztóknak is be kell fejezniük a tulajdonukban lévő távfűtő berendezések felújítási munkáit. Ezt követően a szolgáltató csak rendkívüli esetben engedélyez átalakítási munkákat, üríti le ehhez a fűtési rendszert.
A fűtés elindításakor a legtöbb problémát a belevegősödött fűtési rendszerek jelentik. Ebben az időszakban a fogyasztóknál jelentkező hibajelenség az, hogy egy-egy helyiségben a radiátorok nem melegednek fel. Ezért a termosztatikus radiátorszelepeket a fűtés indítása után javasolt egy ideig teljesen nyitott állapotban tartani hogy a levegő távozni tudjon a rendszerből.

2014 július elsejétől megváltoztak társaságunknál az elszámolási módok! Tájékoztató (pdf)

 

Pályázatok: Széchenyi 2020